onsdag 4. juni 2014

17. Mai og Grunnlovsjubileum i Malawi.

17. mai bilen min klar for feiring@Sunbird Capitol Hotel Lilongwe. Har aldri vært så veldig gira på 17 .mai, men nå er jeg fan. Det var uten tvil den flotteste og morsomste 17-mai feiringen jeg noensinne har hatt.
Music Crossroads folkene fikk til korps. Not bad!
Meg og Christine (som også jobber for FK i Blantyre). 

De tre musikantene. Gard, Lisa og Espen har vært på FK- ung utveksling med Malawis eneste musikk akademi, Music Crossroads, som er finansiert av Utenriksdepartementet. Akademiet er veldig anerkjent her, og folk står i kø for å komme inn. Malawis eneste jenteband, 'Daughters Band', er født ut av  Music Crossroads. Likeledes Konkalazi band, som har vært i Nkhotakota to ganger for å undervise elevene på vår musikkskole.
Musikantene på bildet her har undervist på musikkskolen her en uke hver måned. De er allerede savnet. Espen kan glede seg til å ha råd til  å spise kjøtt igjen. Han spiste stort sett bare soya -pieces i de 10 månedene han var i Malawi og kan danse som en ekte kongoleser. Gard utmerket seg i Chicewa og imponerte alle og en hver med sitt linguistiske talent. Fine flinke folk alle tre!

Vi sørget for å raske med oss alle premiene på loddtrekningen. Trygve vant en natts opphold for 2 personer på en fin fin lodge sør i landet inkludert safari og hele pakka! Det fortjente en stakkar FK-er bosatt i Nkhotakota. Jeg vant en pose med lakrisbåter.
I dette huset spiste vi 17. mai frokost, hadde sekkeløp og andre konkurranser. 
Et bad må til innimellom slagene. Slapper av før kveldsprogrammet starter.

                                                            Residensen til den norske ambassadøren. Bare litt misunnelig.





MOVE bandet fra Music Crossroads. En mix av norske og malawiske musikere. Du kan se musikkvideoen av egenkomponerte låt her :  https://www.youtube.com/watch?v=5Cdjxo5XbL0. Music brings people together sier jeg bare. Låta og videoen snekra de sammen på bare en uke!











Kveldsprogrammet fortsetter med musikk, dikt og andre kulturinnslag som representerte begge land. Kjempe bra program og vakre omgivelser.








Young in Prison prosjektet foregår i Kachere Prison in Lilongwe. De bruker kreative aktiviteter for å styrke de unge innsatte. I 2010 startet de et samarbeid med Music Crossroads. Hver torsdag drar musikere fra akademiet til fengselet for å drive musikkundervisning.

  Her opptrer Young In Prison bandet.

                                                                         Fine FK - representanter. Dette er FK-  Malawi gjengen, minus meg. Paul (Kenya) og Henry (Zambia) bor i Lilongwe og vi overnatter hos dem hver gang vi er på besøk i hovedstaden for å fikse alt vi ikke får fikset i Nkhotakota. Det er relativt ofte.
                                                                                     


Jazzy jazz. Teachers of Teachers Band.
Bård fra Søgne (!) på trommer.
Mer jazz, mer musikk og mer dans... og sånn fortsatte det til de tidlige morgentimene ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar